Print Friendly, PDF & Email

Меден Рудник в очакване на нова детска градина

С радостта от появата на дете в семейството на дневен ред идват грижите и тревогите за здравето и възпитанието на младото поколение. А един от факторите, които неимоверно увеличават стреса сред младите родители, е въпросът: „Ще успея ли да запиша детето си на ясла/детска градина?” Може би звучи комично и шокиращо едновременно, но положителният отговор на този въпрос в някои ситуации и в някои райони е по-трудно да получи положителен отговор, отколкото питането: „Ще приемат ли детето ми в университета?”

Родителите в бургаския район „Меден рудник” ще имат един повод по-малко за притеснение в съвсем близко бъдеще. Модерна еко детска градина ще отвори врати през следващата есен, като не само ще отговори на нуждата от ново заведение от този тип в най-големия като население жилищен комплекс в морския град, но и ще бъде изградена като сграда ЕТАЛОН.

Разположено в центъра на район „Меден рудник”, новото детско заведение ще допринесе още повече за модерния облик на тази част от комплекса, но насищането на архитектурния пейзаж не е най-важната функция, която ще изпълнява ОДЗ-то. Без съмнение на преден план излиза нуждата да бъдат отворени места за дневно посещение за още малчугани, каквато несъмнено е налице в квартала – с откриването на детската градина капацитетът за предучилищно обучение в Бургас ще бъде увеличен с места за още 132 деца, които ще бъдат разпределени в 3 градински групи, както и в една яслена.

Освен това сградата ЕТАЛОН ще се отличава с още една характеристика, каквато не е присъща на друга обществена сграда от този род. Детското заведение ще се помещава в комплекс с висок клас на енергийна ефективност, отличаващ се с минимално потребление не енергия и значително по-ниски от обичайното разходи за отопление.

И не на последно място – детската градина в „Меден рудник” ще създаде рядко срещан у нас комфорт както за малчуганите, така и за служителите. В един от трите основни модула на сградата ще бъде обособен административен корпус, а в тази част на заведението е разположени още учебен кабинет с широкоспектърна функционалност, като може да бъде използван както за компютърно, така и за езиково обучение, както и за изобразително изкуство. Първият модул се допълва от библиотека и физкултурен салон, предвиден да изпълнява и функциите на зала за концерти и представления.

Помещенията, в които децата ще прекарват основна част от времето си – занимални и спални, предверия със съблекални, както и прилежащите санитарни възли и кухненски помещения, са ситуирани в другите два модула. Достъпът на хора, намиращи се в неравностойно положение, ще бъде улеснен от специална рампа, конструирана на всеки от входовете, а асансьор ще осъществява връзката между всички нива при движение вътре в сградата. И разбира се, в пространството около детското заведение е предвидено достатъчно място за игри и забавления. Шестте детски площадки, проектирани така, че да е налице обособена по една за всяка група в ОДЗ-то, се намират в съседство до игрища за минифутбол и баскетбол. Освен това дворното пространство е допълнено от опитна градина, предназначена за отглеждане цветя и зеленчуци – също част от възпитанието на децата, от кътове за отдих, а целият комплекс ще бъде затворен от „зелена ограда”, оформено красиво от цъфтящи храсти.

Изграждането на едно детско заведение не решава всички налични проблеми в района, затова паралелно със строителството ще се развива и инфраструктурата.

Ако търсите жилище в най-проспериращият район на Бургас, то вие сте попаднали на правилното място. Инвестиционна компания „Форос Инвест“ предлага двустайни и тристайни апартаменти в жилищна сграда „ЕТАЛОН“ на изключително приемливи цени.

Свържете се с нас на телефон +359 890 32 32 32 за повече информация! Побързайте!